
Υλικά
40 κολοκυθοανθούς 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι δυόσμο 1 ματσάκι άνηθο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 250 γρ. ρύζι καρολίνα 1 κολοκυθάκι 1 καρότο 3 ώριμες ντομάτες 120 ml. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Παραδοσιακό Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ,αλάτι.
Εκτέλεση
- Πλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε τους στήμονες
- Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τα σκόρδα
- Προσθέτουμε τριμμένα στον τρίφτη το κολοκυθάκι, το καρότο και τη ντομάτα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τα 50ml από το ελαιόλαδο
- Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί, τον ένα δίπλα στον άλλο
- Σε ένα μπωλ τρίβουμε τις 2 ντομάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τους κολοκυθοανθούς
- Ψήνουμε τους κολοκυθοανθούς για 45’ στους 170ο C και σερβίρουμε.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο ανθότυρο, φέτα ή γραβιέρα